Четверг
25.04.2024
09:46
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Октябрь » 10 » Інформація про стан роботи Єнакіївського МВ ГУМВС щодо забезпечення громадського порядку в м. Єнакіеве

17:33
Інформація про стан роботи Єнакіївського МВ ГУМВС щодо забезпечення громадського порядку в м. Єнакіеве

Одним з основних напрямків діяльності Єнакіївського МВ ГУМВС України в Донецькій області є охорона громадського порядку.

Якщо проаналізувати за 9 місяців 2011 року стан злочинів, скоєних у громадських місцях, то видно, що на території обслуговування Єнакіївського міськвідділу скоєно:  розбоїв – 4 (+3);  тілесних  ушкоджень – 8 (-2); грабежів – 15 (+7); крадіжок – 91 (-11); хуліганства –22 (-19); шахрайств – 5(-2); інші – 7(+5). В період часу з 2010 по 2011 в громадських місцях не скоєно жодного вбивства та не допущено жодного факту спричинення тяжких тілесних ушкоджень.  

На території обслуговування Єнакіївського міськвідділу  (м. Єнакієве, м. Вуглегірськ, м. Юнокомунарівськ) проживає 143 тисячі жителів, тож відповідно до статистики, кількість вчинених злочинів у громадських місцях (152) на 10 тисяч мешканців складає 10,6 злочинів.

Основним завданням недопущення злочинів у громадських місцях є їхня профілактика: виявлення причин і умов, що сприяють  здійсненню порушень суспільного порядку і вживанню необхідних заходів по їхньому усуненню; виховній, роз'яснювальній роботі серед населення; правовій пропаганді і т.д. Тому, згідно з наказом МВС України від 11.11.2010      № 550 «Про затвердження Положення про службу дільничних інспекторів міліції в системі МВС України», територія обслуговування Єнакіївського міськвідділу розділена на 9 адміністративних зон, 3 міських відділення міліції і 8 дільничних пунктів міліції.

З метою попередження і розкриття злочинів відповідно до  планів комплексного використання сил і засобів (єдина дислокація) Єнакіївського міського відділу розроблено 60 маршрутів патрулювання. Усього в системі Єдиної дислокації щодоби в середньому залучається 70 працівників міліції (ПС, ДАІ, ДСО, БМОП «Беркут», ВВ),  виставляється 18 патрульних нарядів, з яких: піші - 6, автопатрульні - 11, а також активно використовується в діяльності щодо забезпечення громадського порядку придбаний службовий собака - вівчарка.

Тверда норма щоденного виходу на службу особового складу взводу патрульної служби складає 18 співробітників.

Також особовий склад підрозділів міськвідділу залучається на додаткове патрулювання території за рахунок зміщення робочого часу, що дає можливість збільшити відсоток перекриття території обслуговування. До несення служби притягнуті  служби і підрозділи дільничних інспекторів міліції, карного розшуку, сектору інформаційних технологій, взводу конвойної служби міліції і штабу, розроблено 11 відповідних маршрутів патрулювання. У середньому, щодоби до охорони громадського  прядку залучається  3 співробітника міськвідділу.

У червні 2011 року згідно з розпорядженням ГУМВС області від 01.06.2011  № 446  «Про проведення експерименту з організації роботи (ГОР) груп оперативного реагування»  і наказу МВС України від 18.03.2011 № 96 «Про проведення експерименту щодо створення та організації роботи груп оперативного реагування, напрацювання нових організаційних форм і методів їхньої діяльності щодо протидії злочинності, підвищення рівня захисту прав і свобод громадян, удосконалення реагування на повідомлення про злочини і правопорушення» та  розпорядженням начальника Єнакіївського міського відділу від 02.06.2011 № 127 «Про створення груп оперативного реагування в Єнакіївському МВ ГУМВС України в Донецькій області» створено дві групи ГОР. До складу груп залучаються працівники сектору дільничних інспекторів міліції, карного розшуку, сектору кримінальної міліції по справам дітей та взводу патрульної служби.

Відповідно до проведеного аналізу злочинності, зазначені групи були закріплені за територіями обслуговування  1 МВМ і 2 МВМ.

Також однією з задач недопущення злочинів у громадських місцях є адміністративна практика.

Протягом 2011 року працівниками Єнакіївського міськвідділу задокументовано 3880 (+33) адміністративних правопорушень: за            ст. 173*2 КУпАП (насильство в родині) – 93 (-7); ст. 175*1 КУпАП (паління тютюнових виробів у громадських місцях) – 105 (-10); ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство) – 234 (+13); ст. 178 КУпАП (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях) – 1547 (+22); ст. 187 КУпАП (порушення адміністративного нагляду) – 69 (+4).

Одним із проблемних питань у роботі міського відділу міліції є питання боротьби з так названою "стихійною торгівлею". Стихійна торгівля виникає в місцях найбільшого зосередження людей (ринки, супермаркети, автостанції, прохідні підприємств і т.п.).

На території обслуговування Єнакіївського міськвідділу станом на 31.08.2011 знаходяться 6 місць стихійної торгівлі, ліквідовано - 8 (у 2010 році таких було  22, наприклад: район трамвайної зупинки "Калініна", район магазина по вулиці Луганське шосе 77, район трамвайної зупинки "Постишево", перехрестя вулиці Дружби м. Вуглегірськ, вулиці Третьякова і вулиці Баратинського міста Юнокомунарівська та інші місця), але залишаються ще місця стихійної торгівлі, в основному це:

  • вул. Тіунова (поруч з аптекою № 216);
  • трамвайна зупинка "Черемушки" у сел. Ватутіно;
  • вул. Вільямса 26;
  • вул. Айвазовського (поруч з магазином "Олімп");
  • м. Юнокомунарівськ, вулиця Ілліча (поруч з магазином "Ізюминка");
  • м. Вуглегірськ (на перехресті вул. Некрасова і Дружби).

Єнакіївським МВ ведеться робота щодо боротьби зі стихійною торгівлею на території обслуговування. Так, станом на 31.08.2011 було складено протоколів у порівнянні з 2010 роком: за ст. 159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках) – 109 (+12); ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях)      - 190 (+81); ст. 164*9 КУпАП (поширення аудіо, відео дисків) – 15 (рівень).

Робоча група (ГОР), до складу якої входять 6 співробітників центральної частини і міських відділень міліції, щодня обходять  територію, що обслуговується, з метою виявлення і ліквідації місць стихійної торгівлі.

Разом із представниками ЗМІ проводяться роз'яснювальні бесіди щодо виявлення і ліквідації місць стихійної торгівлі (проведено 26 рейдів). Через місцеві засоби масової інформації, щомісяця, населенню доводиться інформація про недопущення торгівлі в невстановлених для цього місцях. Також були  спрямовані 2 листа за фактом порушення збору містковими, що допускаються адміністраціями ринків міста (ринок "Центральний", ринок "Ватутінський привіз").

Сутність адміністративно-виконавської діяльності служби ОСП складається в реалізації функцій по безпосередньому практичному забезпеченню особистої безпеки громадян.

Так, виконуючи задачі по охороні громадського порядку і забезпеченню громадської безпеки, підрозділи цієї служби вживають дієвих заходів щодо підтримки належного стану громадського порядку на вулицях, площах, транспортних магістралях, вокзалах, і інших громадських місцях, а також при проведенні масових заходів і заходів цивільної оборони.

За минулий період 2011 ріку в м. Єнакієве було організовано і проведено 24 масових святкових заходів і 18 спортивних заходів, на яких керівництвом Єнакіївського міськвідділу організовано і забезпечено охорону громадського порядку і безпеку громадян під час їхнього проведення. Налагоджено тісну взаємодію з представниками Фан-клубів, розташованих на території м. Єнакієве.

За період проведення зазначених заходів порушень громадського порядку не зафіксовано.

Ці позитивні процеси являються наслідком, насамперед, спрямованих дій усіх правоохоронних органів міста при активній підтримці і координації всієї профілактичної роботи, проведеної виконавчим комітетом міської ради.

Начальник Єнакіївського МВ                                                                             
ГУМВС України в Донецькій області                                  В.В.Штанченко

Другие материалы по теме:
Категория: Криминал | Добавил: enakievets
Всего комментариев: 1

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

avatar
1 OOD • 11:47, 11.10.2011
ахаха 105 протоколов за курение в общественных местах в год, итого на улице курили из 140 000 населения всего 100 человек- дико плачу wacko wacko wacko
ComForm">
avatar
В них столько мужества, шарма и таланта, что внешность не имеет никакого значения! В арсенале отечественных мачо - накачанные мускулы, волевой характер, чувство юмора… Дамы просто не могут устоять перед их обаянием и темпераментом…

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru