Четверг
25.04.2024
18:35
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2012 » Декабрь » 29 » Інформування громадськості щодо положень Закону України «Про державну службу» та висвітлення відповідних матеріалів

09:51
Інформування громадськості щодо положень Закону України «Про державну службу» та висвітлення відповідних матеріалів

З метою широкого  інформування   громадськості щодо відтермінування на рік набуття чинності Законом    України «Про державну службу» та оновлення галузевого стандарту вищої   освіти за  спеціальністю «державна служба» галузі знань «державне   управління» забезпечуємо  висвітлення відповідних позиційних матеріалів.

ВІДТЕРМІНОВАНО НА РІК НАБУТТЯ ЧИННОСТІ
  ЗАКОНОМ УКРАЇНИ «ПРО ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ»

Відповідно   до Закону України «Про  внесення змін до Закону України «Про державну   службу» від 20 листопада 2012  року № 5483-VI дату набрання чинності   зазначеним законом перенесено на один рік  - до 1 січня 2014 року.
  Відтермінування введення в дію  Закону України «Про державну службу»   пов’язане з необхідністю розробки нової  редакції Закону України «Про   службу в органах місцевого самоврядування» та  синхронного й   скоординованого введення в дію зазначених законів, які визначають    принципи, правові та організаційні засади цих складових публічного   управління,  що забезпечить комплексну реалізацію адміністративної   реформи, ініційовану  Президентом України.
  Це повністю узгоджується   з  принципами цілісності виконання Програми економічних реформ на   2012-2014 роки  «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка,   ефективна держава»,  спрямованих на побудову сучасної, стійкої,   відкритої й конкурентоспроможної у  світовому масштабі економіки,   формування професійної й ефективної системи  державного управління, на   підвищення добробуту українських громадян.
  Одночасно для   впровадження нового  Закону необхідно передбачити у проекті Державного   бюджету України кошти для  забезпечення удосконалення системи оплати   праці державних службовців, яка не змінювалась з 2008  року. Слід    зазначити, що новим законодавством встановлені основні принципи системи   оплати  праці та мінімальний гарантований рівень найменшого посадового   окладу, зокрема,  основна частка заробітної плати державних службовців   становитиме посадовий  оклад.
  ДОВІДКОВО.
  Закон «Про державну службу» від  17 листопада 2011 року № 4050- VI   спрямований на створення сучасної правової  бази для побудови в Україні   професійної та ефективної державної служби. Закон  чітко розмежовує   державну службу з політичною діяльністю. Ним визначається  вичерпний   перелік осіб, на яких не поширюється законодавство про державну  службу   (зокрема, політичні посади), встановлюються вимоги до політичної    неупередженості державного службовця.
  Закон містить низку   принципових  новел, серед яких: чітке розмежування між адміністративним   публічним правом та  приватним правом, введення системної класифікації   посад залежно від характеру  та обсягу посадових обов’язків, єдині   стандарти прийняття на службу, підходи до  управління персоналом та   оцінювання службової діяльності, новели щодо  професійного навчання   державного службовця, оплати його праці, преміювання та  заохочення, а   також дисциплінарної та матеріальної відповідальності.
  Новим   Законом України «Про  державну службу» застосовано компетентнісний   підхід до оцінювання здатності  державних службовців виконувати посадові   обов’язки, визначені у посадовій  інструкції.
  На законодавчому   рівні закріплено  нові поняття (терміни): профіль професійної   компетентності посади державної  служби (комплексна характеристика   посади державної служби) та рівень  професійної компетентності особи   (характеристика особи).
  Зазначені характеристики є  інструментом   для використання у різних сферах управління людськими ресурсами,    включаючи набір та просування по службі та планування людських   ресурсів,  професійне навчання та підвищення.

ОНОВЛЕННЯ ГАЛУЗЕВОГО СТАНДАРТУ ВИЩОЇ ОСВІТИ
  ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «ДЕРЖАВНА СЛУЖБА» ГАЛУЗІ ЗНАНЬ «ДЕРЖАВНЕ  УПРАВЛІННЯ»  - НАГАЛЬНА ПОТРЕБА  СЬОГОДЕННЯ

Проведення   реформи державної  служби в контексті реалізації завдань Стратегії   державної кадрової політики,  затвердженої Указом Президента України від   01.02.2012 № 45/2012, сприятиме  створенню в Україні професійної,   політично нейтральної та ефективної державної  служби, впровадженню   системних змін та модернізації моделі державного  управління в цілому.
  Головне завдання  Національного агентства України з питань державної   служби у цьому полягає, перш  за все, в організації процесу кардинальної   модернізації стратегії професійного  навчання та підвищення   кваліфікації державних службовців та посадових осіб  місцевого   самоврядування, запровадження нових ефективних форм навчання, розробки    відповідних методичних рекомендацій тощо.
  На якісно нову    підготовку фахівців спрямовані заходи щодо реалізації у 2012 році   положень  Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, які   затверджені Указом  Президента України від 20.07.2012 № 453/2012, що   передбачають оновлення  галузевого стандарту підготовки магістрів за   спеціальністю «Державна служба»  галузі знань «Державне управління».
  Моніторинг діяльності вищих навчальних закладів, що  здійснюють   підготовку магістрів за спеціальностями галузі знань «Державне    управління» щодо набору, навчання та працевлаштування випускників, а   також  відпрацювання після навчання ними 5 річного терміну, виявили   низку проблем, які  потребують вирішення, зокрема, щодо недоліків   діючого галузевого стандарту, а  саме, його невідповідність:
  - вимогам нового законодавства;
  - наявному інституційному середовищу реалізації управлінських  впливів на сфери життєдіяльності суспільства;
  - вимогам до  освітньо-професійної програми.
  Крім цього, недоліком діючого  галузевого стандарту є стандартизована   назва кваліфікації – «спеціаліст  державної служби», яка вступає у   протиріччя з освітньо-професійним рівнем  магістра, підготовку якого   регламентує стандарт. Потребують уточнення терміни  навчання та перелік   функцій, якими мають володіти випускники. Стандарт не  враховує   компетентнісний підхід та інші принципові питання, що зумовлює    необхідність його оновлення.
  Метою створення нового галузевого   стандарту вищої освіти  за спеціальністю «Державна служба» галузі знань   «Державне управління» є  впровадження освітньо-кваліфікаційних   характеристик, освітньо-професійних  програм та засобів діагностики   якості освіти, здатних забезпечити професійну  підготовку, достатню для   задоволення спеціальних вимог до напряму підготовки та  рівня   професійної компетентності осіб, які претендують на зайняття посад    державної служби.
  Таким чином, новий галузевий стандарт вищої    освіти за спеціальністю «Державна служба» галузі знань «Державне   управління» - це багатофункціональний нормативний документ, що повинен   визначити  вимоги до змісту й умов праці, кваліфікації та здатностей   (компетенцій),  викладених у вигляді структурованих характеристик   діяльності через одиниці  професійного стандарту.
  З метою   забезпечення оновлення галузевого стандарту  Нацдержслужбою України   проводиться робота згідно з Методичними підходами з  розробки   освітньо-кваліфікаційних (кваліфікаційних) стандартів за результатами    навчання на основі вимог професійних стандартів за компетентнісним   підходом,  розроблених ДУ науково-дослідним інститутом   соціально-трудових відносин  Міністерства соціальної політики України.   Так, спільно зі створеною робочою  групою з розробки галузевого   стандарту вищої освіти з підготовки магістрів за  спеціальністю   «Державна служба» галузі знань «Державне управління», завершено  перший   етап розробки Галузевого стандарту.
  Наступний етап розробки передбачає формування  основних трудових функцій і необхідних компетентностей.

Другие материалы по теме:
Категория: Новости Украины | Добавил: MARISHS
Всего комментариев: 0

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

ComForm">
avatar
Топ-5 городов, расположенных у самого края отвесных обрывов.

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru