Четверг
25.04.2024
19:17
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2012 » Январь » 7 » Соціально-економічний стан м.Єнакієве у 2011 році і прогноз розвитку на 2012 рік

06:06
Соціально-економічний стан м.Єнакієве у 2011 році і прогноз розвитку на 2012 рік

У 2011 році в результаті послідовної реалізації заходів та завдань Програми економічного і соціального розвитку міста Єнакієве досягнута головна мета поліпшення якості життя населення.
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника збільшиться на 19,6% і складе на кінець року 2920 грн.
Заборгованість по заробітній платі знизилася в порівнянні з початком року на 51% і складе на кінець року 3,2 млн.грн., з яких: 2,5 млн.грн. припадає на підприємства банкрути; 0,6 млн.грн. на неактивні підприємства.
Очікуваний середньомісячний розмір пенсії складе 1652 грн., що на 8,5% більше, ніж у 2010 році.
У місті  реалізовано ряд соціальних програм. Це програми "Ветеран", "Милосердя", охорони здоров'я, освіти, молодіжні та дитячі програми.
Велику увагу приділено ефективності та надійності функціонування об'єктів житловокомунального господарства, поліпшення якості надаваємих послуг.
Виконано заходи щодо збереження та відновлення житлового фонду, реконструкції котелень, ремонту теплових та водопровідноканалізаційних систем, поточного ремонту доріг, благоустрою. 
У поточному році з державного бюджету виділено кошти в сумі 91 млн.грн. на соціальноекономічний розвиток міста. Це капітальні ремонти житлового фонду, закладів культури, освіти, Територіального центру, благоустрій міста, капітальні ремонти доріг, реконструкції мереж, зміцнення матеріальнотехнічної бази комунальних підприємств.

Виконанню заходів, спрямованих на поліпшення якості життя населення міста сприяло зростання в реальному секторі економіки, збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів.
Виробництво продукції промисловості збільшилося по всіх видах діяльності.

У металургійній та коксохімічній галузі промисловості, які займають 90% у загальному обсязі виробництва, спостерігається зростання виробництва сталі, чавуну, готового прокату чорних металів, коксу, мінеральних добрив.

У вугільній промисловості нарощується видобуток вугілля шахтами ДП "Орджонікідзевугілля".

Очікується, що до бюджету Пенсійного фонду  у 2011 році  надійде власних коштів в сумі 473,4 млн.грн., що складе 130,4% до минулого року.

Збори до зведеного бюджету збільшаться в порівнянні з попереднім роком на 14,9%.

Надходження податків і зборів до бюджету міста зростуть на 17,8% і складуть      167,0 млн.грн.    

На 2012 рік визначено головні пріоритети, спрямовані на вирішення соціальних та економічних питань в реальному секторі економіки, стабілізацію економіки міста та поліпшення якості життя населення.
Головними пріоритетами в реальному секторі економіки є модернізація та реконструкція промислових потужностей, впровадження інноваційних технологій та заходів з енергозбереження, що дозволить забезпечити ефективний розвиток економіки міста.
У 2012 році передбачається виробити чавуну 2418 тис.тонн, сталі 2765 тис.тонн, готового прокату 195 тис.тонн, коксу 690 тис.тонн., видобути 660 тис.тонн. вугілля, що збільшить обсяг реалізованої продукції в цілому по місту на 2,3%.
На підприємствах металургійного комплексу передбачається ряд заходів,  спрямованих на модернізацію і технічне переозброєння виробництва.

На шахтах ДП "Орджонікідзевугілля" передбачається реалізація інвестиційного проекту з технічного переоснащення шахт, закінчити будівництво вертикальних стовбурів скіпових на шахтах "Єнакіївська", "Вуглегірська" і "Ольховатська", що дозволить збільшити видобуток вугілля.

            Розроблено заходи щодо розвитку інших галузей промисловості.
            Науковотехнічна та інноваційна діяльність буде здійснюватися в рамках затверджених міською радою плану інноваційного розвитку до 2012 року. На реалізацію заходів з впровадження інноваційних технологій у 2012 році передбачається направити 801,8 млн.грн.
Інвестиції в основний капітал за рахунок усіх джерел фінансування плануються в сумі 1051,2 млн.грн.
На споживчому ринку міста обсяг продажу товарів порівняно з поточним роком зросте на 20%.
Обсяг реалізованих послуг для всіх споживачів збільшиться на 11,0%.
Стабілізація роботи підприємств сприятиме збільшенню доходів населення, поліпшенню ситуації на ринку праці.
У 2012 році середньомісячна заробітна плата в галузях економіки передбачається в розмірі 3125 грн., що на 7% більше 2011 року.
Будуть вжиті заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати. На кінець 2012 року прогнозується заборгованість із заробітної плати в сумі 3,1 млн.грн., в тому числі 2,5 млн.грн. на підприємствахбанкрутах і 0,5 млн.грн. на економічно неактивних підприємствах.
Середній розмір пенсій в 2012 році збільшиться на 13% і складе 1879 грн.
До бюджету Пенсійного фонду плануються надходження в сумі 567,5 млн.грн., що на 19,8% більше надходжень в 2011 році.
Пріоритетним напрямком в соціальній сфері залишається виконання Національних, Державних та обласних програм.

            Показники проекту міського бюджету на 2012 рік розраховані виходячи з положень Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України, Закону України "Про державний бюджет України на 2012 рік”, основних завдань бюджетної політики, визначених Декларацією цілей та завдань бюджету на 2011 рік, а також з урахуванням змін до деяких інших законодавчих актів.
Крім того, при формуванні міського бюджету застосовувалися основні прогнозні макропоказники економічного та соціального розвитку міста на 2012 рік з використанням  даних статистичної і фінансової звітності, оцінки виконання міського бюджету за попередні роки, розрахунків галузевих відділів виконавчих органів міської ради.
Методологічною основою формування міжбюджетних відносин і обчислення розрахункових показників міського бюджету, як і в попередні роки, є Формула розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів (дотацій вирівнювання та коштів, що передаються до державного бюджету) між державним бюджетом та місцевими бюджетами.
Для обчислення кошика доходів місцевих бюджетів на 2012 рік застосовуються індекс відносної податкоспроможності, методи екстраполяції та експоненти, які дозволяють більш точно врахувати динаміку тенденції податкоспроможності кожного місцевого бюджету, а також коефіцієнт впливу нарахованого фонду оплати праці по регіону. Крім того, вдосконалено алгоритм розрахунку показника стимулювання (зрізання піків), який щорічно підвищує обсяг доходів встановлено мінімальне та максимальне значення межі темпів зростання прогнозного обсягу доходів з використанням індексу дефлятора на прогнозований рік.

Другие материалы по теме:
Категория: Официально | Добавил: enakievets
Всего комментариев: 3

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

avatar
1 Гостьюшка • 17:51, 07.01.2012
Читала и - плакала от умиления! От радости за наш город, который в период тотально депрессивной внутригосударственной экономической ситуации занимает достойное (если верить написанному!) прогрессивное место!!!
От гордости за талантливых руководителей нашего города, которые, умудряются лепить из....(цензура!) От сочувствия к согорожанам, которые верят во всю приведенную лабуду, радостно полагая, что "рост на 5-15%" перекрывает инфляцию во всех сферах, достигающую, по сымым скромным данным 20-30% за истекший год!!!
Да и суммы смешные!!! Для 140 000 города!!! Так что, у релизёра данной инфы то ли совесть имеется, то ли заказчикам "выделяться" неохота!!!
avatar
2 гость желанный • 23:45, 08.01.2012
Да на этом сайте никогда реальных адекватных новостей относительно руководства города/завода/государства не было и не будет, всё хорошо и в розовом свете....
приятно, что есть люди, которые реально понимают и оценивают ситуацию, и не стесняются комментировать
avatar
3 Гость ЖЕЛАННЫЙ • 01:46, 09.01.2012
Да ладно тебе! biggrin
Позитивчик-то, как раз, сайтец в истинно позитивном ракурсе подаёт!!! smile
А вот, насчёт негативных тенденций демографического, социокультурного, экономического и экологического толков - бывает, оптимизм зашкаливает! wacko
Жизнелюбы, видать, хозяев.модераторы!!! icecream
А статейка - чистейший горполитзаказ! И чё такого!? sad Выживать всем надобно!!!... Даже в виртуальном пространстве!!! hello
ComForm">
avatar

В нашем мире много странных существ, некоторые вообще как будто с другой планеты. Может мы просто привыкли к домашним питомцам, что все остальное для нас кажется очень странным и непонятным.

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru