Пятница
26.04.2024
21:43
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2012 » Август » 19 » «Автобус - 2012»

14:32
«Автобус - 2012»

Останніми днями на автошляхах держави стався ряд дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками за участю водіїв автобусів під час перевезення пасажирів.

Так, 7 липня 2012 в Чернігівській області близько 5.10 автобус SCANIA, номерний знак Х767ВР RUS60, на 119 км автодороги Київ - Чернігів, рухаючись у крайній правій смузі руху, з невстановленої причини змінив напрямок руху, перетнув розподільну смугу, дві смуги зустрічного руху і з'їхав у кювет, де перекинувся на лівий бік. На момент автопригоди в автобусі знаходилися 41 пасажир та два водії.

Унаслідок ДТП 14 пасажирів загинули на місці, 29 отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.

10 липня в Житомирській області о 4 годині на 211 км автодороги Київ - Чоп, водій автобуса MERCEDES-BENZ 311CDI, номерний знак ВК 4598 АН, рухаючись в напрямку м. Київ, не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції і скоїв зіткнення з автомобілем RENAULT PREMIUM з напівпричепом KAESSBOHRER, який рухався попереду в попутному напрямку.

Унаслідок ДТП один пасажир автобуса загинув на місці, а водій цього ж транспортного засобу та вісім його пасажирів отримали тілесні ушкодження.

Цього ж дня у Львівській області о 12 години 35 хвилин на 68 км автодороги Львів - Самбір - Ужгород водій автомобіля DAEWOO LANOS, рухаючись у напрямку м. Самбір, не вибравши безпечної швидкості, не впоралася з керуванням і виїхала на смугу зустрічного руху, де скоїла зіткнення з автобусом MERCEDES-BENZ 614D, номерний знак ВС 7857 ВХ, що рухався в зустрічному напрямку. Після зіткнення автобус пересік смугу зустрічного руху, зїхав у кювет і здійснив наїзд на перешкоду (дерево). Унаслідок ДТП обидва водії та 12 пасажирів автобуса отримали тілесні ушкодження.

11 липня 2012 о 8 годині в м. Харкові водій автомобіля ЗІЛ під час виконання повороту не надав переваги в русі та допустив зіткнення з автобусом I-VAN, номерний знак АХ 7263 ВХ, що рухався в зустрічному напрямку міським маршрутом «Метро Пролетарська - с. Рогань».

Унаслідок ДТІІ дві особи загинули, 16 отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.

Аналіз причин і умов скоєння зазначених дорожньо-транспортних пригод свідчить про недотримання перевізниками та водіями автобусів вимог безпеки дорожнього руху і транспортного законодавства, у тому числі щодо дотримання водіями швидкісного режиму та режиму праці та відпочинку водіїв.

З метою підвищення рівня безпеки дорожнього руху на пасажирському автомобільному транспорті, недопущення дорожньо-транспортних пригод та зміцнення транспортної дисципліни серед водіїв автобусів, відповідно до повноважень, наданих Державтоінспекції статтею 52-1 Закону України «Про дорожній рух», з 1 серпня по 31 серпня 2012 року проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті «Автобус – 2012».

Велика кількість пасажироперевізників здійснюють перевезення пасажирів без відповідного дорожнього листа, відмітки про перевірку стану здоров'я водія. Водії автобусів перевозять людей не за встановленими маршрутами, здійснюють посадку та висадку пасажирів поза автовокзалами й автостанціями, грубо порушують правила дорожнього руху.

Під час перевірок перевізників, на предмет виконання, ними вимог Закону України «Про дорожній рух» особлива увага буде приділятися зберіганню транспортних засобів за місцем стоянки, організації передрейсового контролю за технічним станом транспортних засобів та обов'язкового медичного огляду водіїв та документування допущених водіями автобусів грубих порушень правил дорожнього руху, а також порушень правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів, перевезення пасажирів на автобусному маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відсутність у водіїв комерційних транспортних засобів належно оформлених дорожніх листів або ліцензійної картки, непроходження щозмінного передрейсового медичного огляду або контролю технічного стану транспортних засобів, відхилення від визначеного маршруту руху, зберігання автобусів поза встановленими місцями стоянки.

З числа працівників автомобільно-технічної інспекції ДАІ, працівників ДСБЕЗ МРВ ГУМВС області, із залученням представників територіальних підрозділів Укртрансінспекції будуть сформовані мобільні групи з контролю за безпекою пасажирських перевезень та організації їх роботи на автобусних маршрутах, у першу чергу під час здійснення нерегулярних перевезень та в нічний час.

Автотехнічна інспекція ВДАІ Єнакіївського MB
«Енакиевский рабочий» № 63 (13531)

Другие материалы по теме:
Категория: Новости Украины | Добавил: stratim
Всего комментариев: 0

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

ComForm">
avatar
Американка Джулия Гнус попала в Книгу рекордов Гиннесса как самая татуированная женщина в мире. Тело Джулии на 95 процентов покрыто татуировками…

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru