Четверг
28.03.2024
12:42
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Октябрь » 5 » Міська влада наполягає на заходах щодо екологічного оздоровлення Єнакієвого

13:16
Міська влада наполягає на заходах щодо екологічного оздоровлення Єнакієвого

Як вже  повідомлялося, ще в червні цього року   коаліція громадських організацій  Єнакієвого виступила з ініціативою до   депутатів міської ради, щоб ті звернулися  з проханням до державного   управління охорони навколишнього природного  середовища в Донецькій   області про відкликання свого дозволу Єнакієвському  металургійному   заводу на викиди стаціонарними джерелами підприємства забруднюючих    речовин в атмосферу. У липні одинадцята сесія Єнакієвської міської ради   шостого  скликання прийняла таке звернення більшістю голосів. 
  На   13-й  сесії міської ради, яка відбулася 30 вересня, депутати   поцікавилися долею цього  рішення. Міський голова С.Ж. Рухадзе   повідомив, що в серпні державне управління  охорони навколишнього   природного середовища в Донецькій області звернулося до  Єнакієвської   міської ради з листом про перенос заходу «Виведення з експлуатації    агломераційного виробництва ПАТ «ЄМЗ», на що міський голова надіслав   відповідь,  яка розміщується на офіційному сайті  виконавчих органів міської ради.
  Виступаючи  на сесії, С.Ж. Рухадзе сказав, що міська влада й надалі   буде наполягати на  проведенні заходів, спрямованих на екологічне   оздоровлення нашого міста. Це в  інтересах усіх мешканців Єнакієвого.   Така позиція знайшла підтримку більшості  депутатів міської ради.

  Начальнику Державного управління
  охорони  навколишнього природного
  середовища  в Донецькій області
  Третьякову  С.В.

Шановний Сергію Володимировичу!      

     Виконавчий  комітет Єнакієвської міської ради уважно розглянув Ваш лист   від 03.08.2011 №  13-5977 «Щодо переносу заходу «Виведення з   експлуатації агломераційного  виробництва ПАТ «ЄМЗ».
     Вважаємо  за доцільне звернути Вашу увагу на те, що місто Єнакієве на   теперешній час  належить до найбільш екологічно забруднених міст   Донецької області, що  обумовлено наявністю в  місті, перш за все,   металургійної промисловості, оскільки саме ПАТ «ЄМЗ»  виступає головним   забруднювачем атмосферного повітря міста.
  Значну  роль у   забрудненні міста відіграє розташування ПАТ «ЄМЗ» у центральній частині    міста, у зв’язку з чим усі шкідливі викиди підприємства потрапляють в   приземний  шар атмосфери житлових масивів, створюючи несприятливі для   здоров’я населення  зони сталого забруднення атмосферного   повітря.           
  На  жаль, статистичні дані підтверджують   руйнівний вплив промислового забруднення  на стан здоров’я населення   міста. Так, за останні 5 років населення міста  скоротилося на 13,5   тисячі,  що зумовлено виключно високим показником смертності, який   складає 19,7 на 1000  населення. Таке становище, у свою чергу, є   наслідком критичного рівня  захворюваності населення.  Аналіз вказує на    високий рівень захворюваності злоякісними новоутвореннями (381,5 на 100   тисяч населення  , що на 12 % вище середньообласного  показника). В   структурі злоякісних новоутворень домінує рак легенів, що  підтверджує   факт надзвичайного забруднення повітря.
  Ще  більш загрозливим   показником несприятливого стану навколишнього середовища є    захворюваність дітей віком до 17 років. Цей показник також перевищує   середньообласний.
  Таким  чином, викиди   шкідливих речовин в атмосферне повітря міста Єнакієвого, які  здійснює   ПАТ «ЄМЗ» у процесі своєї виробничої діяльності, становлять загрозу    життю та здоров’ю населення міста. Шляхом подолання існуючого   критичного  становища може бути лише безумовне виконання підриємством   природоохороних  заходів у повному обсязі та в  найбільш стислі терміни.
  Серед  існуючих 262 джерел промислових викидів  речовин, забруднюючих    повітря,  127 є  організованими і 135 –  неорганізованими. При цьому   слід акцентувати увагу на викидах, що здійснюються  агломераційним цехом   підприємства і складають 74,3 % загальнозаводських викидів.  Головне   неорганізоване джерело викидів – це рудне подвір’я агломераційного цеху,   розташоване  під відкритим небом, де здійснюється вивантаження та   перемішування сухої  сировини, що супроводжується великими викидами   забруднюючих промислових речовин  в атмосферне повітря міста. Показовим є   сталий зріст загальної маси  забруднюючих речовин, які було викинуто у   повітря міста: 2006 рік – 29,913 т; 2009 рік – 33,429 т, 2010 рік –   38,730 т.
  Звертаємо  Вашу увагу на широкий суспільний резонанс та   глубоке обурення громадськості у  зв’язку з наданням ПАТ «ЄМЗ» дозволу   на викиди від 31.03.2009                  № 14120000000-33, який надає   підприємству право здійснювати  викиди забруднюючих промислових речовин з   перевищенням встановлених норм,  зокрема, сірки –  з перевищенням норм   у  4,27 раза; суспензованих твердих речовин – з перевищенням норм у   85,45 раза, а окису вуглецю – з перевищенням норм у 125,5 раза. При   цьому для 46  джерел забруднення ПАТ «ЄМЗ» дія цих дозвільних документів   поширюється до  31.12.2013 року.
  Нагадуємо  Вам, що за   результатами робочої поїздки Президента України  В.Ф. Януковича до   Донецької області 16 квітня  поточного року було надано завдання   визначити спільно з керівництвом ПАТ «ЄМЗ»  та ВАТ«Метінвест Холдинг» терміни проведення модернізації агломераційного цеху  підприємства з   метою поліпшення екологічного становища в місті Єнакієвому.
  Відповідно  до власних планів ПАТ «ЄМЗ», передбачалося завершити   будівництво нового  агломераційного цеху в 2013 році, але у даний час   керівництво ПАТ «ЄМЗ»  демонструє неготовність додержуватися власних   зобов’язань, що безумовно  призведе до вкрай негативних екологічних   наслідків та посилення соціальної  напруги.
  Враховуючи    вищезазначене, виконавчий комітет Єнакієвської міської ради категорично    заперечує проти перенесення терміну введення в експлуатацію аглофабрики   ПАТ  «ЄМЗ» на 2017 рік.

  Однак  вже зараз   треба вживати екстрених заходів щодо стабілізації екологічного    становища міста шляхом впровадження заходів, спрямованих на зменшення    забруднення атмосферного повітря, а саме:

 
     
  • оснащення неорганізованих джерел  викидів сучасними системами очищення;
 
     
  • зниження неорганізованих викидів  від рудного подвір’я;
 
     
  • зниження вторинного  пилоутворення;
 
     
  • зниження пилоутворення при  виконанні вантажно-розвантажувальних робіт;
 
     
  • недопущення збільшення викидів  забруднюючих речовин в атмосферне повітря шляхом дотримання технології  виробництва.

З повагою
  Міський голова                                                                                           С.Ж.  Рухадзе 

Другие материалы по теме:
Категория: Жизнь города | Добавил: MARISHS
Всего комментариев: 0

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

ComForm">
avatar
Эти культурные учреждения очень сильно отличаются от привычных музеев. Ведь помимо того, чтобы просвещать, они призваны еще и возбуждать и даже шокировать публику. Каждый уважающий себя туристический центр Европы, от южной Барселоны до северного Копенгагена, стремится иметь в качестве ещё одной приманки для гостей – собственный музей эротики.

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru