Суббота
20.04.2024
17:05
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Февраль » 4 » Про затвердження Тимчасового порядку отримання в користування чужої земельної ділянки

11:41
Про затвердження Тимчасового порядку отримання в користування чужої земельної ділянки

  • Про затвердження Тимчасового порядку отримання в користування чужої земельної ділянки
    Про затвердження Тимчасового порядку отримання в користування чужої земельної ділянки

Про затвердження Тимчасового порядку отримання в   користування чужої земельної ділянки під забудову на умовах договору   суперфіція, методики розрахунку плати за користування чужою земельною   ділянкою, наданою для забудови на умовах договору суперфіція та форми   договору суперфіція

З метою упорядкування та   оперативного вирішення питань, пов’язаних з оформленням фізичними та   юридичними особами прав на земельні ділянки у м. Єнакієве, забезпечення   економічного регулювання земельних відносин на території Єнакієвської   міської ради, створення нових можливостей для розвитку підприємництва на   території міста Єнакієве, з метою поповнення місцевого бюджету за   рахунок плати за користування чужою земельної ділянкою, керуючись ст.   ст. 413, 414, 415, 416, 417 Цивільного кодексу України,  ст. ст. 12,   102-1 Земельного кодексу України, ст. 26 Закону України „Про місцеве   самоврядування” в Україні, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.   Затвердити Тимчасовий порядок отримання в користування чужої земельної   ділянки під забудову на умовах договору суперфіція (додається).

2.   Затвердити методику розрахунку плати за користування чужою земельною   ділянкою, наданою для забудови на умовах договору суперфіція   (додається).

3. Затвердити  форму договору суперфіція (додається).

4.    Вважати такими, що втратило чинність, рішення Єнакієвської міської ради   від 23.06.2010 № 5/53-9 «Про затвердження ставок плати за користування   чужою земельною ділянкою, наданою під забудову (суперфіцій), що є   комунальною власністю територіальної громади міста, договору суперфіція   та методики розрахунку плати за договором суперфіція».

5. Рішення набирає законної сили з 01.03.2011 року.

                  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісії з питань   житлово-комунального господарства та благоустрою (Оленін) та постійну   комісію з питань планування, бюджету та фінансів (Череповський).

 Міський     голова                                                                                                                    С.Ж. Рухадзе

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення міської ради

від ___________ №__________

Тимчасовий порядок

отримання в користування чужої земельної ділянки під забудову на умовах договору суперфіція

 Загальні положення

Тимчасовий   порядок отримання в користування чужої земельної ділянки під забудову   на умовах договору суперфіціярозроблений на підставі Конституції   України, Цивільного кодексу України та  Земельного кодексу України,   Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України   «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про засади   державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про   планування та забудову територій», «Про архітектурну діяльність» та   інших нормативно-правових актів чинного законодавства України з метою   упорядкування та оперативного вирішення питань, пов’язаних з оформленням   фізичними та юридичними особами прав на земельні ділянки у м.Єнакієве,   створення нових можливостей для розвитку підприємництва на території   міста Єнакієвого, збільшення надходжень до міського бюджету.

 Надання   права користування землями для будівництва промислових, побутових,   соціально-культурних, житлових та інших об’єктів містобудування на   підставі договору суперфіція застосовується щодо таких земельних   ділянок, на яких передбачається здійснювати реконструкцію жилих та   нежилих приміщень з добудовою до цих об’єктів.

Відповідно   до цього Порядку право суперфіція виникає на неконкурентних засадах на   підставі договору суперфіція між Єнакієвською міською радою та особою,   яка виявила бажання отримати у користування земельну ділянку для   забудови.

                Основні терміни, використані в порядку. вживаються в такому значенні:

Суперфіцій – право користування чужою земельною ділянкою, наданої для забудови.

У   цьому Порядку термін суперфіцій означає право користування земельними   ділянками в межах міста Єнакієве, якими Єнакієвська міська рада   розпоряджається до розмежування земель державної та комунальної   власності.

Суперфіціар –   Єнакієвська міська рада, яка відповідно до пункту 12 розділу Х   Перехідних положень Земельного кодексу України є розпорядником земель в   межах населених пунктів до розмежування земель державної та комунальної   власності.

Суперфіціарій – особа, яка виявила бажання отримати у користування  чужу земельну ділянку для забудови.

Порядок   дій, які повинна вчинити особа, яка має намір отримати в користування   чужу земельну ділянку під забудову на умовах договору суперфіція

1.   Особа, яка є власником жилого або нежилого приміщення та виявила   бажання здійснити його реконструкцію з добудовою до цього об’єкту (далі -   будівництво), має подати до Єнакієвської міської ради заяву   (клопотання) на ім'я міського голови. До заяви додаються наступні   документи:

-          копія паспорту, ідентифікаційного номеру (для фізичних осіб);

-          копії установчих документів (для юридичних осіб);

-          копія правовстановлюючих документів на існуючий об’єкт нерухомості (далі – Об’єкт);

-          копію технічного паспорту на існуючий об’єкт нерухомості;

-          довідка про відсутність заборгованості за комунальні платежі;

-          довідка про відсутність зареєстрованих осіб за даною адресою (для житлового приміщення).

2.   Відповідною комісією, створеною виконкомом міської ради, проводиться   обстеження санітарно-технічного стану об’єкта нерухомості та складається   відповідний акт обстеження.

3. На черговому   засідання містобудівельної ради розглядається питання щодо затвердження   акту обстеження санітарно-технічного стану об’єкта нерухомості та   надання дозволу на проведення реконструкції Об’єкту.

4.   Акт обстеження санітарно-технічного стану нерухомого майна   затверджується рішенням виконкому міської ради та надається дозвіл на   розробку містобудівного обґрунтування.

5.   Розроблене містобудівне обґрунтування погоджується управлінням   архітектури та містобудування міської ради, відділом культури та туризму   міської ради, відділом Держкомзему у м.Єнакієве Донецької області,   санітарно-епідеміологічною станцією м.Єнакієве, відділом регуляторної   політики Державного управління ОНПС у Донецькій області та   затверджується рішенням виконкому міської ради.

6.   Затверджене виконкомом містобудівне обґрунтування є підставою для   виготовлення проекту реконструкції об’єкта нерухомості та оформлення   документів на земельну ділянку.

7. Після   затвердження в установленому порядку проекту реконструкції об’єкту   нерухомості заявник звертається до відповідної проектної організації,   яка має ліцензію на виконання землевпорядних та геодезичних робіт, та   замовляє виготовлення технічної документації із землеустрою.

8.   Після розроблення технічної документації із землеустрою заявник   звертається до управління житлово-комунального господарства міської ради   (далі - УЖКГ) із заявою про надання дозволу на укладання договору   суперфіція. До заяви додається:

-          копія паспорту, ідентифікаційного номеру (для фізичних осіб);

-          копії установчих документів (для юридичних осіб);

-          технічна документація із землеустрою.

9.   Управління житлово-комунального господарства готує на чергове засідання   міської ради проект рішення міської ради про надання дозволу на   укладання договору суперфіція.

10. Протягом одного   місяця з дня набрання чинності рішення Єнакієвської міської ради УЖКГ   готує  договір суперфіція і надає його заявнику для підписання, про що   робиться письмова відмітка в журналі реєстрації договорів Суперфіція.

11.   Плата за користування чужою земельною ділянкою, наданою для забудови на   умовах договору суперфіція, визначається відповідно до методики   розрахунку плати за користування чужою земельною ділянкою, наданою для   забудови на умовах договору суперфіція (додаток до Положення).

12.   Укладений між сторонами Договір суперфіція подається заявником на   державну реєстрацію до відповідного органу, що здійснює державну   реєстрацію. Строк дії договору суперфіція починається з дати його   державної реєстрації.  

13. Договір суперфіція   виготовляється в трьох примірниках, кожний з яких має однакову юридичну   силу, один з яких знаходиться в Суперфіціара, другий - у Суперфіціарія,   третій - в органі, який здійснює його державну реєстрацію.

14.   Орган, який здійснив реєстрацію договору суперфіція, в десятиденний   термін з моменту його реєстрації передає один примірник до Управління   житлово-комунального господарства міської ради.

15.   Після проведення державної реєстрації договору Суперфіція заявник   звертається до Єдиного дозвільного центру Єнакієвської міської ради  із   заявою про надання дозволу на виконання будівельних робіт.

Секретар міської ради                                         Т.М.Богданова

Другие материалы по теме:
Категория: Жизнь города | Добавил: MARISHS
Всего комментариев: 0

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

ComForm">
avatar
Вашему вниманию предлагаются 10 самых известных заведений во всех уголках мира для ценителей алкогольных напитков.

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru