Пятница
29.03.2024
18:15
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Октябрь » 25 » ВЫБОРЫ!!!

16:34
ВЫБОРЫ!!!

Позачергові вибори 2014 р. в м.Єнакієве

Відповідно до статті 38 Конституції України громадяни України мають право вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Указом Президента України від 27 серпня 2014 року № 690/2014 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" позачергові вибори депутатів призначені на 26 жовтня 2014 року.
Організація і порядок проведення позачергових виборів депутатів здійснюються відповідно до статті 107 Закону України "По вибори народних депутатів України".
Виборець, який проживає або на день проведення голосування на виборах депутатів перебуває на території іноземної держави, а також громадянин України, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному окрузі. Реалізація цього права забезпечується включенням виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці із зазначенням, що такий виборець отримує лише бюлетень для голосування у загальнодержавному окрузі (частина десята статті 2 Закону України "Про вибори народних депутатів України").
Забороняється застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, а також контроль за волевиявленням виборців під час голосування.
Організація підготовки та проведення позачергових виборів в Україні покладена на Центральну Виборчу Комісію (ЦВК), яка згідно з планами своєї роботи повинна була опублікувати в державних засобах масової інформації, якими є газети «Урядовий кур’єр» та «Голос України», або місцевих (регіональних) ЗМІ, рішення про утворення окружних та дільничних виборчих округів.
Такі виборчі округи повинні бути зареєстровані Державними реєстраторами.
Враховуючи обставини, які склались у Донецькій та Луганській областях, ЦВК, 20 серпня 2014 р., з метою належного забезпечення організації підготовки та проведення позачергових місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей, призначених на неділю 7 грудня 2014 року, звернулася до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття рішення, передбаченого статтею 1 Закону України від 16 вересня 2014 року № 1680 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".
Зазначеною статтею закону встановлено, що райони, міста, селища, села, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, визначаються рішенням Верховної Ради України. ЦВК звернула увагу Верховної Ради на те, що невизначення найближчим часом адміністративних одиниць, у яких 18 жовтня 2014 року мав розпочатися виборчий процес, може створити ризик для своєчасного здійснення відповідними суб’єктами виборчих процедур, передбачених законом. Цей законопроект був зареєстрований 13 жовтня 2014 р. за № 5157, та включений до порядку денного роботи Верховної Ради на 14 жовтня 2014 р., але залишився нерозглянутим.
Така ситуація, яка штучно створена Верховною Радою, поставила під загрозу можливість забезпечення та захисту ЦВК виборчих прав окремих категорій громадян України, які проживають або тимчасово перебувають у межах Донецької і Луганської областей. Окрім того, вона створила істотні ризики для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року відповідно до Конституції України, законів України та загальновизнаних міжнародних стандартів проведення вільних та чесних виборів на території цих областей, так як для проведення вибрів необхідно виконати наступні правові процедури:
Як передбачено частиною 12 ст. 107 Закону України «Про вибори народних депутатів України», не пізніше наступного дня після опублікування підписаного Президентом України Закону № 1680, необхідно здійснити відведення місць у людних місцях для розміщення передвиборної агітації, що не було зроблено і виборці були позбавлені можливості ознайомитись із кандидатами у депутати та їх виборними програмами.
Згідно з постановою ЦВК від 12.04.2012 р. № 66 у м. Єнакієве створено окружну виборчу комісію № 53 та 75 виборчих дільниць, які діють на постійній основі. Але, враховуючи ті обставини, які склались у наступний час у м. Єнакієвому, органами влади не внесене подання до ОВК щодо утворення спеціальних виборчих дільниць, що існують на тимчасовій основі. Хоча Донецькою обласною адміністрацією до ЦВК було внесене подання про зміну адреси ОВК № 53 з міста Єнакієве на м. Краматорськ, яке комісією було задоволено 23 жовтня 2014 р., тобто за 3 дня до початку виборів, що не дає можливості для її нормального функціювання.
Після утворення виборчих дільниць, що діють на тимчасовій основі, необхідно було провести їх перше робоче засідання, що зроблено не було.
Календарним планом роботи ЦВК щодо заходів проведення позачергових виборів народних депутатів 26.10.2014 р. передбачено, що у термін до 12-13 жовтня 2014 р. Держреєстр виборців зобов’язаний виготовити та надати дільничим виборчим комісіям попередні списки виборців та іменні запрошення, для загального ознайомлення зі списками у приміщенні ДВК. До 15 жовтня 2014 р. іменні запрошення повинні були бути доставлені виборцям. Чого також не було зроблено.
У період 23-24 жовтня 2014 р. ОВК повинні були організувати передачу виборчих бюлетнів дільничим виборчим комісіям. Станом на 24.10.2014 р. ці вимоги Закону не виконані.
Невиконання тільки цих, передбачених Законом України «Про вибори народних депутатів України» процедурних питань, тягне за собою порушення, які пов’язані із подальшим проведенням позачергових виборів 26 жовтня 2014 р. і може потягти за собою визнання таких виборів на території м. Єнакієве не дійсними.
Крім того, як видно із публікацій у ЗМІ, та із інформацій, яка надходить із приміських територій, міністр внутрішніх справ Аваков, поклав на підлеглі йому військові формування, зобов’язання щодо організації позачергових виборів на такі формування. Такий наказ міністра внутрішніх справ є протизаконним, так як суперечить вимогам Конституції України, Закону України «Про вибори народних депутатів України», є втручанням у виборчий процес, та тягне за собою кримінальну відповідальність передбачену ст. ст. 157 – 159 КК України.
Цього листа ми , громада м. Єнакієва змушені написати , тому що такі грубі порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України» роблять ці вибори НЕ ЛЕГИТИМНИМИ, при наймі в нашому виборчому окрузі № 53.
Тоді питання. Про яку демократію йде річ? Де в дійстності ті гасла якими пестрят билборди???
Висловлювання Європейских політиків:
Маттео Каццула : «Нет. Права человека и демократия – это основы ЕС, о которых ЕС не забывает и от которых не отступает. Ассоциация с ЕС будет большим преимуществом не только для украинской экономики, но также и для украинского общества. Евросоюз – это свобода, мир, демократия и прогресс для всех.
Ольга Герасемьюк ««Это серьезный сигнал для Украины. Слова о европейской интеграции, которые произносит президент, приезжая в ПАСЕ, должны поддерживаться реальными действиями. В Европе теперь будут рассматривать под микроскопом, что на самом деле стоит за каждым высказыванием власти» Источник: http://censor.net.ua/n134762 Источник: http://censor.net.ua/n134762
Примерів можна привести достатньо. Но який міцності потрібен мікроскоп щоб побачити найвеличезні , найгрубіші порушеня ВОЛЕЗ ЯВЛЕНЯ ГРОМАДЯН м.Єнакієве .
Ми не тільки не знаемо программи кандидатів і самих кандидатів в НАРОДНІ депутати , а саме що прикро ми , виборці , цього округу навіть призвіщ ціх кандидатів не знаємо.
Це що , влада не помічає НАРОД ? Тоді , «Сьгодні влада не помічає народ,а завтра народ не помічає владу». Не повторюйте помилок «попередників»

Другие материалы по теме:
Категория: Жизнь города | Добавил:
Всего комментариев: 0

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

ComForm">
avatar
По версии американского мужского журнала «Complex», в число самых желанных девушек из России вошли самые горячие представительницы шоу-бизнеса, модельной индустрии, спорта и СМИ.

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru