Суббота
27.04.2024
00:37
Жизнь города

Категории раздела
Жизнь города [4379]
Новости региона [441]
Новости Украины [319]
Новости ЕМЗ [940]
Видео [100]
Проблемы Енакиево [94]
Юмор и курьезы [23]
Хорошая новость [71]
Криминал [128]
Трагедия [123]
Официально [261]
Критическая точка [12]
Енакиевская исправительная колония №52 [76]
Спорт [734]
Газета Панацея [4]
Общественная жизнь города [115]
Сделаем детские площадки вместе [12]
Техноленд [25]
Новости сайта [26]
Школа искусств им. П.И. Чайковского [509]
Отделение социальной реабилитации детей-инвалидов [23]
Путешествия вокруг Енакиево [25]
Радиокомпания Енакиевского городского совета [94]
Криминально-исполнительная комиссия [3]
Новости ДПтС [38]
Афиша [122]
Жизнь ОСМД [7]
Афиша [33]
Война в Донбассе [63]
Афиша школы искусств [9]
Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» [16]
Енакиевская налоговая инспекция [35]

Наш город

Организации города

Это интересно

Книга жалоб и пожеланий

Форма входа

Сейчас на сайте

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2012 » Февраль » 7 » МОЗ звертається до населення: остерігайтесь переохолоджень та відморожень

11:06
МОЗ звертається до населення: остерігайтесь переохолоджень та відморожень

Корисні поради
Перша допомога
Пов'язанні документи

У   зв'язку з суттєвим зниженням добової температури Міністерство охорони   здоров'я України звертається до населення з проханням дотримуватися   порад медиків, як уникнути шкідливого впливу низьких температур на   організм.

Постраждати від переохолодження можна   навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою   нижче +7 вже вважаються такими, що можуть спричинити проблеми зі   здоров'ям.

Холод згубно впливає у першу чергу на   дрібні кровоносні судини людини. Що відбувається з органами й тканинами   людини далі? Судини в кінцівках інстинктивно звужуються, щоб зберегти   тепло. Саме за рахунок цього приплив крові до внутрішніх органів   збільшується та підтримується внутрішня стабільна температура тіла. Ось   чому циркулювання крові в кінцівках уповільнюється. Першими замерзають   пальці рук та ніг, а також вуха та ніс — вони найменше захищені через   те, що в них тонкий жировий прошарок. Спочатку замерзає шкіра, а вже   потім підшкірний шар, судини, м'язи, нерви та навіть кістки. І для цього   не потрібна наднизька температура, зокрема, як -20С. Температура, при   якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою. При   переохолодженні температура тіла знижується до 35.0 і нижче.

Корисні поради

-   Одягайтеся багатошарово. Тобто одягніть на себе кілька легких кофт   замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі   небезпечне. Якщо стане жарко, завжди можна зняти одну з кофт. З цих же   міркувань одяг має бути цілком вільним.

- Захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.

-   Вiзьмiть запасний одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі.   Іноді достатньо змінити мокрий одяг на сухий, щоб уникнути   переохолодження.

- Не виходьте на мороз голодним. Обов'язково добре поїжте, краще щось висококалорійне. Замерзли — також з'їжте що-небудь.

- Заходьте кожні півгодини-годину у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці.

- По можливості візьміть із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.

-   Працюйте руками, рухайте ними, аби посилити кровообіг у замерзаючих   судинах. Так само рухайте пальцями ніг. Можна пострибати з ноги на ногу —   тільки не дуже енергійно, це може зашкодити замерзлим тканинам.

 

-   Не перевтомлюйтеся. Втомлена людина швидше піддається переохолодженню.   Як правило, люди, відчувши, що починають замерзати, рухаються дуже   активно. Але це також не зовсім розумно, тому що енергія   використовується дуже швидко, а сили треба поновлювати. Отож ворушіться,   але не надто інтенсивно.

- Слідкуйте за прогнозом погоди.

Категорично не можна:

-   торкатися металу, як голими руками, так і язиком. Метал дуже добре   проводить тепло, а отже, миттєво забирає його у вас, і у місці зіткнення   може виникнути обмороження. Те саме стосується бензину. Він може дуже   швидко обморозити шкіру при зіткненні, а отже, під час роботи з   подібними матеріалами на морозі неодмінно використовуйте водонепроникні   рукавички.

- вживати спиртне, тому що алкоголь   розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. А   це заважає судинам оберігати від тепловтрат внутрішні органи. Крім   того, алкоголь просто послаблює ваш власний контроль за ситуацією, що   заважатиме вам вберегтися від ушкоджень у складних умовах. Нікотин також   не найкращий помічник у боротьбі з холодом через свій згубний вплив на   стінки судин.

Перша допомога

Не   слід думати, що переохолодження мине саме по собі. Як тільки з'являться   його симптоми — воскові плями та оніміння шкіри, негайно перейдіть у   тепле приміщення.

Перша допомога при переохолодженні нескладна — зігрійтеся, посидьте у теплому приміщенні кілька годин, поїжте.

У   разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому   випадку, треба перевдягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі   простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла.

При   відмороженні слід дотримуватися принципу "внутрішнього зігрівання"   уражених тканин - накладати термоізолюючі пов'язки (ватно-марлеві,   бавовняні тощо), вживати теплі напої.

Ні в якому   разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою, або біля   гарячих батарей, тому що це може призвести до значного поглиблення   ураження.

Обов'язково пийте якомога більше рідини   — будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну   температуру тіла та покращать циркуляцію крові. Прийміть знеболювальні   та негайно зверніться по кваліфіковану допомогу!

Другие материалы по теме:
Категория: Жизнь города | Добавил: MARISHS
Всего комментариев: 0

Уважаемые пользователи. Все комментарии содержащие ненормативную лексику будут удалены.

ComForm">
avatar
Интернет-магазины изменил весь ход современной торговли.  Долгое ожидание в очереди для покупки товаров были заменены на интернет-магазины.  Пользователь может нужный товар сидя у себя дома.  В мире есть много сайтов продающих торговлю через интернет, но есть 10 самых лучших интернет магазинов мира.

Все материалы сайта Енакиево как на ладони взяты из открытых источников и используются в некоммерческих, ознакомительных целях. Ссылка на первоисточник (при наличии такового) указывается в конце материала. Ответственности за содержание материалов администрация сайта не несет. Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением автора материала. При использовании материалов ссылка на первоисточник обязательна.

Поиск

Опрос

Сайты города Енакиево

Официальный сайт Енакиево
Еженедельник "Панацея"
Енакиевская правда
06252
Блог Богдана Горбачева
Громадой к благополучию
Проект Земляки
Сайт города Углегорск
Ольховатка - ONLINE
Рейтинг сайтов города
Обзор городских сайтов

Сайты организаций и предприятий

ПАО "ЕМЗ"
Строительство от А до Я
Сайт Владимира Калиниченко
Турклуб "Дороги"
Центральная городская библиотека
Магазин кованых изделий Ferrum
Весь каталог сайтов города

 Букинист - бесплатная библиотека.
Copyright by Enakievets (Бородин Сергей) © 2010 - 2024 Енакиево как на ладони - сайт города Енакиево

Рейтинг@Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru